Vaststellingsovereenkomst

Vaststellingsovereenkomst

Beëindiging met wederzijds goedvinden

Als een werkgever en werknemer niet met elkaar verder willen, zijn er verschillende manieren om de arbeidsovereenkomst te laten eindigen. Eén van deze mogelijkheden is de beëindiging met wederzijds goedvinden. De werkgever en werknemer gaan dan met elkaar in gesprek over de voorwaarden. Het komt ook voor dat een werkgever of werknemer niet zelf wil onderhandelen. Onze juristen kunnen u deze onderhandelingen uit handen nemen.

Onderhandelen

In de onderhandelingen letten wij erop dat alles aan bod komt. Met name gaat het in de onderhandelingen over de ontslagvergoeding en de ontslagdatum. Ook kan een werknemer bijvoorbeeld worden vrijgesteld van werk en kan gesproken worden over een concurrentiebeding en/of relatiebeding.

Vaststellingsovereenkomst / beëindigingsovereenkomst opstellen

Als zowel de werkgever als de werknemer met alle afspraken instemmen, stellen wij de vaststellingsovereenkomst op. In deze overeenkomst staan alle afspraken opgenomen.

Finale kwijting

De overeenkomst maakt vaak melding van finale kwijting. Dit betekent dat de werkgever en werknemer niets meer van elkaar te vorderen hebben, behalve de afspraken zoals opgenomen in de vaststellingsovereenkomst. Als je in de vaststellingsovereenkomst finale kwijting overeenkomt, maar bijvoorbeeld een vordering van een bonus er niet in op hebt genomen, kan je hier later geen aanspraak op maken.

Checken vaststellingsovereenkomst

Soms hebben de werkgever en werknemer zelf onderhandeld. In dat geval kunnen wij ook de vaststellingsovereenkomst opstellen of checken.

WW-proof

De vaststellingsovereenkomst geeft de werkgever en de werknemer duidelijkheid, maar is voor een werknemer ook nodig voor het aanvragen van een WW-uitkering. Wij letten erop dat de vaststellingsovereenkomst WW-proof is. Het grote voordeel van het afscheid nemen met wederzijds goedvinden is dat je weet waar je aan toe bent. Een veelal belastende en kostbare procedure bij de rechter is dan niet meer nodig. Het blijft altijd belangrijk om de vaststellingsovereenkomst goed te laten checken.

Meer weten?

Neemt u contact met ons op en we nodigen u graag uit voor een gratis kennismakingsgesprek bij ons op kantoor.
Bezoekadres:  Parkweg 3  |  8443 DS  |  Heerenveen
06 444 96 286  |  info@vanderwoudevanderwoude.nl  |  Meer contactinformatie »